NAJNOVIJE VESTI

 Moda::Nakit

Antica Murrina Venezia

   24 February , 2010 12:32

Staklena strana mode - više o samoj kući Antica Murrina iz Venecije i kolekcijama prekrasnog nakita od stakla koje nude.

  Ocena: 4.2 | Broj ocena: 5

Ako nemate priliku da skoknete do Venecije i izaberete nešto od bogate kolekcije nakita od Murano stakla, to možete učiniti i preko online shopa na oficijalnom sajtu Antica Murrino, ili u centru Beograda u Coin Casa.

 

Antica Murrina Venezia  Antica Murrina Venezia

 

Antica Murrino je staklarska proizvodnja nakita za koju se ideja rodila 60.-tih godina XX veka od strane dva brata iz Venecije Achille i Francesco Voltolina. Njih dvojica su prevashodno proizvodili kristalne i ručno duvane staklene lampe. 1989. godine braća Voltolina su konačno registovali svoju firmu pod imenom Antica Murrina i fokusirali se na proizvodnju nakita od stakla predstavljajući dve nove kolekcije svake godine. 2006. godine na trgu Sveti marko u Veneciji otvorili su prvu prodavnicu povezujući se sa lancima trgovina i juvelirskim prodavnicama širom sveta gde možemo naći njihov prekrasni nakit od murano stakla.

 

Antica Murrina Venezia  Antica Murrina Venezia

 

Antica Murrina Venezia  Antica Murrina Venezia

 

Kako osnivač Francesco Voltodina kaže - izrada nakita od stakla i umetnička crta je u DNK same Venecije i njegovih stanovnika. Ta tradicija je duga preko hiljadu godina i karakteristična upravo za ovaj region. U početku kreiranja predstavljane su kolekcije jednostavnijeg antičkog nakita, a tokom godina kreirane su brojne kolekcije u različitim bojama, prilagođene sezoni. Kolekcije su ručne izrade.

 

Antica Murrina Venezia  Antica Murrina Venezia
 

Antica Murrina Venezia  Antica Murrina Venezia

 

Evergreen kolekcija nudi fantastične kombinacije i čitav spektar boja, koje se prelivaju kao kroz igru. Shyva, Syria, Cuba, Diva, Amida, Sweet, Sugar, Cupido, Ice, Savana, Kenya, i mnoge mnoge druge inspirisane su raznim delovima sveta i prirodom nudeći širok dijapazon oblika i boja, uz potvrđen talenat braće Voltodina. Specifične i veoma šarmantne kolekcije nakita su Marilena, Estrela i Melita koje jasno ukazuju na venecijanski šarm, kombinujući staklo sa zlatom i srebrom. U Evergreen bogatoj kolekciji naći ćete ogrlice, narukvice, prstenje, minđuše u  raznim bojama, prilagođenih temi.

 

Antica Murrina Venezia  Antica Murrina Venezia


Najnovije kolekcije namenjene sezoni jesen zima 2009/2010 su Silver Chic 2009/2010 i Autunno Inverno 2009/2010. o kojima ću posebno pisati. Pored nakita u ponudi je i kolekcija Home Decoration koja uključuje vaze raznih oblika i boja. Uživajte u bogatoj ponudi i izaberite svoje favorite - ja sam već odabrala svoje!

Autor: sandrina

Najnoviji komentari