NAJNOVIJE VESTI

 Moda::Obuća

Sea Green je IN

   3 June , 2012 23:54

Uzbudljiva tirkizno zelena ili morsko-zelena zavladala je sezonom proleće-leto 2012!

  Ocena: 5 | Broj ocena: 10

Patrizia Pepe SS2012

 

Ukoliko ste ljubitelj jarkih boja koje skreću pažnju na vaš modni stil, ove godine ćete zaista moći da odaberete pregršt komada garderobe u jarkim bojama (pink, jarko žuta, narandžasta, tirkizno plava i morsko zelena). Morsko zelena boja (see green) zastupljena je u mnogim modnim kolekcijama koje su se ove godine pojavile na tržištu.

 

Zelena boja je veoma bliska prirodi, boja je bilja, lišća i trave. Svaka od njenih nijansi počev od tamno zelene, preko šumsko zelene (boje bilja i lišća), pa sve do najsvetlijih i najnežnijih nijansi zelene sveprisutne su u prirodi. Ona kojoj se danas posvećujemo je zelena boja bliska boji tirkiza i tirkizno morske vode - tirkizno zelena ili pak morsko zelena (sea-green).

 

 Prada SS 2012 Campaign

 

Patricia Pepe je "otvorila" sezonu sa torbicama od kože u ovoj boji, dok je Versace u svojoj kolekciji garderobe lansirao haljine u ovoj nijansi. Prada takođe lansira torbice u ovoj boji! Kolekcija kuće Orsay pod imenom Tropical Freshness nudi kombinaciju morsko zelene sa kivi zelenom i tirkizno plavom uz tropski print palminog lišća i egzotičnih detalja na bluzama, suknjicama i letnjim haljinama. U ponudi su i pamučne majice i šortcevi u ovoj nijansi.

 

Zara SS 2012 - Sea Green

Zara SS 2012

 

New Yorker ima bogatu ponudu jednobojnih majica u morsko-zelenoj boji kao i majica od čipke sa elastinom, blejzera, haljinica, bluzica na jedno rame, itd.  Inspirisani tirkizno-zelenom morskom vodom i begom do najbližih peščnih plaža, odabrali smo ovu boju kao uvertiru nastupajućim odmorima.

 

Designer Shoes SS2012 - Sea Green

Sergio Rossi SS2012, Zara SS 2012, Giuseppe Zanotti SS 2012, Christian Louboutin SS 2012

 

Orsay SS 2012

Orsay SS 2012

 

Modna kuća Zara u ponudi ima brojne bluzice, haljine i tunike od laganih letnjih materijala kombinovanih sa čipkom, kao i sakoe i ešarpe u ovoj boji.

 

 

Zara SS 2012 - Balerinas sea green

 

U kolekcijama obuće ova boja je veoma zastupljena. Zara nudi čak nekoliko modela za svačiji ukus. Veoma atraktivne baletanke u ovoj boji savršeno će se kombinovati sa sitnim detaljem od nakita ili pak ešarpom istih tonova. Ponuđen je model elegantne sandale sa visokom potpeticom u kombinaciji kraljevsko plave i tirkizno-zelene, kao i model sandale crne boje sa pet zelenih kaišića koji ujedno drže ris i krase ga!

 

Bata SS 2012

Bata SS 2012

 

Obuća Bata nudi nekoliko modela sandala, cipela i papuča sa visokom platformom za sezonu proleće-leto 2012. Koža, pluta i konoplja, veoma visoke platforme ili pak ravne kožne sandale sa širokim kaišićima, u ponudi su ove sezone u Bata kolekciji.

 

Zara SS 2012 - sandals

 

U kolekcijama obuće Christan Louboutin, Valentino, Giuseppe Zanotti, Sergio Rossi i mnogim drugim, ova boja takođe dobija na značaju. Kožne sandale sa visokom platformom, espadrile od zmijske kože, sandale sa platformom sa mašnama, ravne sandale i baletanke, prosto žude za troskom i egzotičnom kombinacijom koja se nosi ove sezone.

 

Pull and Bear Turquoise Feather Pedant

 

Pored garderobe sveprisutan je i nakit u ovoj boji, naročito ogrlice, naušnice i narukvice dekorisane zelenim i tirkiznim perjem (Pull and Bear ogrlica na slici). Ukoliko volite i birate poludrago kamenje, a želite nakit u ovoj nijansi, možete odabrati zeleni tirkiz, ahat, žad ili pak zeleni mermer. Leto obojeno veselim bojama je pred nama!

 

 

Autor: sandrina

Najnoviji komentari