NAJNOVIJE VESTI

POSLEDNJI KOMENTARI


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/okomodec/public_html/metropolis.php on line 291
ACO

29 May | ACO 

Celulit: ohladit [»]

Udovoljite sebi, koristeci kucni anti-celulit program, kreir...»

sandraue

4 November | sandraue 

Okhyo dekoracije [»]

Trebala bi mi jedna informacija, ploćčice na ovoj stranici...»

Sara88

2 August | Sara88 

Tom Ford set min [»]

Gde se mogu nabavitiii??? Zna li ko ?? :)

IvanaS

22 May | IvanaS 

Bata Obuća Leto [»]

Kako mogu doci do bez sandala sa gornje slike i koja je cena...»

Ceca

4 April | Ceca 

Collistar High D [»]

Puderi su fenomenalni,imam jedan problem,gde mogu ,da ih nad...»

 

 Metropolis::Dizajn i dekoracije

David Fisher - Dynamic Architecture

   3 May , 2010 16:29

Nakon viševekovne gradnje statičkih građevina, italijanski arhitekta David Fisher pomera granice mogućeg i hrabro projektuje "dinamičku revoluciju".


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/okomodec/public_html/glasanje.php on line 4

  Ocena: 5 | Broj ocena: 1

Dynamic Architecture by David Fisher

 

Dinamička arhitektura ili dinamička revolucija, futuristički je projekat arhitekte David Fishera, koji čini veoma važan korak za modernu arhitekturu, spajajući moderne tehnologije, modernu gradnju i futuristički oblik u jednu celinu. Ceo koncept obelodanjen je u junu 2008. godine, a prve dve zgrade predviđene su da se grade u Dubaiu i Moskvi. Zgrada predviđena za Dubai zvaće se Da Vinci Tower, biće visoka 420 metara i imaće 80 spratova. Budućnost je počela, budućnost je sada!

 

 

Prvi revolucionarni aspekt povezan je sa samim oblikom zgrade koji je konstantno promenljiv. Visokospratnica je osmišljena kao celina u kojoj je svaki sprat pokretljiv. Obrtanjem svakog od spratova oko sopstvene ose, sama rotacija čini izgled čitave zgrade drugačijim svakog narednog trenutka. Ujutru se budite uz rađanje sunca, a uveče uživate uz njegov zalazak. Ovo je prvi projekat koji poseduje četiri dimenzije; dizajniran za vreme, a oblikovan životom.

 

 

Druga revolucija futurističkog projekta je način gradnje i sama konstrukcija. U samoj konstrukciji zgrade David Fisher uvodi nove metode od kojih je jedna prefabrikacija. To znači da je čitava zgrada urađena u fabrici, dajući gradnji jedan sasvim drugačiji pristup - industrijski pristup. Čitava zgada, pored jezgra betona, čini više prefabrikovanih jedinica koji se dopremaju do gradilišta kompletno završeni. Gotove jedinice uključuju podove, instalacije, vodovod, klimu, i ostale završne radove. Ovim postupkom i načinom gradnje od aluminijuma, karbonskih vlakana i drugih kvalitetnih, savremenih materijala, koji se ugrađuju mehanički na licu mesta, uz luksuznu doradu, omogućava se brži i efikasniji način gradnje i ispunjava se potreba za manjim brojem radnika, što dovodi do znatne uštede kompletnog projetka. Svaka etaža pravi se posebno, što dovodi do fleksibilnosti u gradnji, uz veoma visoku seizmičku otpornost.

 Dynamic Architecture by David Fisher

 

Treća revolucija povezuje tehnologiju i luskuz sa okruženjem. Turbine za vetar postavljene su izmešu svake etaže, dok će solarni paneli postavljeni na samom krovu zgrade omogućiti napajanje elekrtičnom energijom i time štedeti druge resurse. Jedinstveno arhitektonsko rešenje ovom vrstom projekta-koncepta postaje "stanica moći" koja proizvodi energiju koja ne šteti ni gradu a ni prirodi.

 

 

Pored futuritičkog dizajna, panorame od 360 stepeni, luksuzni apartmani - vile, na vrhu zgrade takođe doprinose maksimalnom uživanju. Površine od oko 1000m2 prilagođeni su ispunjenju svih želja i ličnih potreba individualnih kupaca. Sve što obuhvata završne radove (od podova do plafona), uključujući kupatila, kuhinje pa čak i nameštaj zavise isključivo od stila i izbora budućih vlasnika. Luksuzni italijanski mermer, kupatila iz fabrike Leonardo da Vinci iz Italije, turska kupatila i saune, dodatno će povećati zadovoljstvo korisnika i ukrasiti prostor.

 

Dynamic Tower by David Fisher

 

Ono što je, bar meni, najzanimljivije, sami korisnici će birati brzinu obrtaja (rotacije) etaže kao i pravca u kome se okreće i glasovnim komandama kontrolisati ulaz, nadzor, osvetljenje, klimu, multimediju, pa čak i temperaturu zatvorenog bazena. Ludo zar ne? Stanovnici ovih vila, moći će svoje vozilo liftom popeti na svoj sprat pred sam ulaz u svoj prostor. Pored maksimalnog konformizma, mislilo se i na potpunu bezbednost svakog od vlasnika vila. Dinamičke vile - spratovi - kuće, kako god da ih nazovemo, čine dinamičku kulu koja je pravi arhitektonski izazov, novo doba za arhitekturu, koji će menjati izgled naših gradova i čineći zasebno cikluse (istovremeno života pojedinaca i života same građevine) objedinjene istom rotirajućom osom.

 

 

Zamišljeno je da dinamična arhitektura Davida Fishera ukrasi neke od najvećih gradova sveta među kojima su Dubai, Pariz, London, Rio de Janeiro, Milano, New York, Chicago, Miami, Mumbai i Shanghai. U planu je i Dynamic Hotel koji će umesto naziva hotel imati welness expririence, obećavajući luksuz i komfor kakav se zvezdicama ne može ni označiti. Vreme, kao četvrta dimenzija, definitivno "radi" u korist Fishera, i ostavlja bez daha!

 

Dynamic Architecture by David Fisher

 

Informacije i fotografije - copyrights by David Fisher - Dynamic Architecture.

 

 

 

Autor: sandrina

Najnoviji komentari


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/okomodec/public_html/metropolis.php on line 396

 

Samo registrovani korisnici mogu ostaviti komentar | Uloguj se | Registruj se

METROPOLIS
 
 
Copyright © 2009-2012 OkoMode.com
sveok