NAJNOVIJE VESTI

POSLEDNJI KOMENTARI


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/okomodec/public_html/metropolis.php on line 291
ACO

29 May | ACO 

Celulit: ohladit [»]

Udovoljite sebi, koristeci kucni anti-celulit program, kreir...»

sandraue

4 November | sandraue 

Okhyo dekoracije [»]

Trebala bi mi jedna informacija, ploćčice na ovoj stranici...»

Sara88

2 August | Sara88 

Tom Ford set min [»]

Gde se mogu nabavitiii??? Zna li ko ?? :)

IvanaS

22 May | IvanaS 

Bata Obuća Leto [»]

Kako mogu doci do bez sandala sa gornje slike i koja je cena...»

Ceca

4 April | Ceca 

Collistar High D [»]

Puderi su fenomenalni,imam jedan problem,gde mogu ,da ih nad...»

 

 Metropolis::Intervju

Intervju: Tamara Zečević - inspirativne igre sa žicom!

   31 May , 2011 5:15

Tamara Zećević je umetnica koja kreira i stvara unikatni nakit od žice, kombinovane sa različitim materijalima.


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/okomodec/public_html/glasanje.php on line 4

  Ocena: 4.88 | Broj ocena: 16

Tamara Zečević - Eman Bej unikatni nakit od žice

 

Predstavljamo vam Tamaru Zečević, umetnicu koja kreira unikatni nakit od žice poznatiji pod imenom Eman Bej. Kako govori za Okomode  - Tamara je od najranijeg detinjstva imala potrebu da se izrazi kroz neki vid umetnosti.

 

Tamara Zečević - Eman Bej unikatni nakit od žice

 

Privlači je muzika, slikanje na svili, vajanje, ali i marketing (njena struka). Sada je inspiriše izrada unikatnog nakita. Član je Udruženja likovnih stvaralaca Šapca i učesnica njihove Prolećne izložbe. Izlagala je do sada i na Šabac Fashion Day manifestaciji, Katapultu i u prodajim sajmovima rukotvorina.

 

Tamara Zečević - Eman Bej unikatni nakit od žice

 

Kao što ste nam rekli, umetnost vas je oduvek privlačila. Recite nam kako je izrada unikatnog nakita okupirala vašu pažnju?

 

Ideja da uopšte se oprobam u izradi nakita je rezultat sopstvene želje da posedujem komad nakita će zadovoljiti moju potrebu za estetskim i unikatnim. Tako i danas pravim svaki komad nakita. Nakit profesionalno izrađujem šest meseci. Za to vreme imala sam zadovoljstvo da u tom svom profesionalnom angažmanu sav moj uloženi trud rezultira odličnim reakcijama umetničkih i modnih krugova ali i samih kupaca.

 

Tamara Zečević - Eman Bej unikatni nakit od žice

 

Tamara Zečević - Eman Bej unikatni nakit od žice  Tamara Zečević - Eman Bej unikatni nakit od žice

 

Zašto ste se odlučili za žicu i kreiranje nakita od žice?

 

Nekoliko meseci sam istraživala materijale za izradu nakita i nakon toga otkrila onaj koji me neprekidno nadahnjuje - žicu. Tehnika koju koristim pri izradi je najpribližnija wire-wrapping tehnici, iako bih je ja opisala free wire form što bi bilo bliže skulpturi i toj sintezi umetnosti koja je nosiva.

 

Eman Bej - minijatura cipelice od žice

 

Kreirala sam minijature od žice, upotrebljavajući wire-wrap tehniku i one su predstavljene u okviru Prolećne izložbe (minijaturne cipelice od žice).

 

Tamara Zečević - Eman Bej unikatni nakit od žice

 

Tamara Zečević - Eman Bej unikatni nakit od žice

 

Recite nam više o izboru vaše omiljene tehnike wire-wrapping. Zašto baš je ova tehnika privukla i kako se izređuju ukrasni predmeti i nakit upravo ovom tehnikom?

 

Tehnika izrade nakita koju ja koristim u nekim zvaničnim opisima se naziva wire-wrapping ali pošto način korišćenja žice u mom nakitu ne podpada u potpunosti toj tehnici bilo bi potpunije reći free wire form. Ova tehnika mi najviše leži upravo zbog slobode koju pruža i činjenice da svaki put kad nešto pravim bude iznenađenje i za mene samu šta će na kraju ispasti.

 

Sama žica kao materijal deluje potpuno hladno i kruto ali krajnji rezultat može biti tako romantičan i nežan. Žicu kao materijal sam počela da koristim u izradi potpuno slučajno kada mi je na pamet pala ideja da nakit može imati i umetničku formu od žice umesto samo da služi kao potpora za nizanje.

 

Tamara Zečević - Eman Bej unikatni nakit od žice

 

Sa kojim materijalima kombinujete žicu i koliko je vremena potrebno za izradu komada nakita ovom tehnikom? Šta se sve može naći u Vašem asortimanu?

 

Od žice kao glavnog materijala i ostalih poput perlica od drveta, poludragog kamenja,plastike, staklenih perli, metalnih, svile, tila, kože i ostalih materijala izrađujem ogrlice, minđuše, prstenje, narukvice, ukrase za kosu, broševe.

 

Sama tehnika iziskuje veliko strpljenje pri radu jer za izradu pojednih komada je potrebno i do 8 časova. Dok radim na nekom komadu osećam kao da mi je on najomiljenij od svih do sad koje sam izradila i ta opčaranost traje dok ne uzmem u ruke novu žicu koja će poprimiti neki svoj novi oblik.

 

Tamara Zečević - Eman Bej unikatni nakit od žice

 

Tamara Zečević - Eman Bej unikatni nakit od žice

 

Vaš predlog za leto 2011 – idealna ogrlica za večernje izlaske ili aktuelnu maturu?

 

Moj predlog za leto 2011. večernje izlaske ili maturu bi bio da devojke izaberu komad koji osećaju da "pripada " njima.Najnovija kolekcija koju kreira Tamara Zečević je Kolekcija Mode - u kojoj su do sada predstavljene ogrlice Mode Summer (na prvoj slici), Mode Mighty Green ( na drugoj slici u ovom artiklu) i Mode Long. Zbog velikog interesovanja i na zahtev Tamarinih kupaca, uskoro će se u njenoj kolekciji naći i nakit od zlatne i srebrnei žice kreiran tehnikom wire-wrapping.

 

Tamara Zečević - Eman Bej unikatni nakit od žice

 

Radove Tamare Zečević možete naći na fejsbuk stranici Eman Bej Nakit, a i na web stranici Eman Bej - unikatni nakit!

 

 

 

NAGRADNA IGRA:

 

 Okomode i Tamara Zečević (Eman Bej nakit) organizuju prolećno darivanje! Nagradna igra koju pokrećemo namenjena je ljubiteljima unikatnog nakita koji cene ručni rad, kreativnost i jedinstvenost.

 

Nagradna igra trajaće od petka, 3 juna 2011. godine do petka, 10. juna 2011. godine, u kojoj jedan / jedna od učesnika / učesnica ove nagradne igre dobija unikatnu narukvicu od žice Tamare Zečević ( sa slike ). Tamara kaže da je ova narukvica kreirana za svečane prilike, od pletene je žice, staklenih perli i ukrasnih plastičnih perlica.Pored tačnog odgovora koji budete ostavili u vašem komentaru na Okumode, bilo bi zanimljivo čuti da li vam se dopada unikatni nakit od bakarne žice, srebra ili zlata urađen wire-wrapping tehnikom i kakav nakit vi volite i birate!


 

Nagradna igra Okomode i Eman Bej nakit
 
Nagradno pitanje:
Kojoj kolekciji pripada narukvica sa slike?
Okomode redakcija i Tamara žele vam dobru zabavu i puno sreće!

HAJDE DA SE IGRAMO!

 

Tačan odgovor: After Dark kolekcija
Dobitnik/ca nagradne igre Eman Bej nakita je Dudko.

Hvala svima na učešću!

ČESTITAMO!!!

 

 

Autor: sandrina

Najnoviji komentari


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/okomodec/public_html/metropolis.php on line 396
Okomode - modni portal
2011-06-15 04:10:58 Dudko

Narukvica je stigla. Uživo izgleda još bolje :) Hvala puno i mnogo sreće Tamari Zečević u daljem radu :)

Okomode - modni portal
2011-06-10 06:45:10 Dudko

Svaka cast!!! Narukvica izgleda odlicno. Obozavam unikatan nakit. Iako imam dosta nakita od zlata i srebra, ne nosim ga. Smatram da je unikatni nakit najbolji izbor za svaku devojku ili zenu jer oslikava njen uklus i sigurnost da nosi nesto sto nema pola grada. Dovoljno je reci da je burma jedini komad nakita koji nosim, a koji nije potpuno unikatan. Mislim da ovakav nakit i u kombinaciji sa najjednostavnijom garderobom moze da izgleda fenomenalno. Ova narukvica iz "After Dark" kolekcije bi se odlicno uklopila uz crno-belu haljinicu iznad kolena.

Okomode - modni portal
2011-06-10 02:12:31 Ina_Mo

Kreatorici čestitam na kreativnosti! Nakit je zaista maštovit i zanimljiv. Mislim da će posebno doći do izražaja ljeti, uz neke večernje haljine. Wire wrapping tehnika je svakako zanimljiva i nakit izrađen njome atraktivno izgleda. Osobno volim krupne komade nakita koji privlače pažnju. A točan ogovor za igru je kolecija After Dark.

Okomode - modni portal
2011-06-09 02:10:41 iris_983

Kolekcija After Dark. Nakit je ekstravagantan, nesvakidasnji.. Nisam do sada videla ovakve komade nakita. Zanimljivo u svakom slucaju! Pohvale za originalnost! :)

Okomode - modni portal
2011-06-06 02:24:51 Taki

Kolekcija: ˝After Dark˝

 

Samo registrovani korisnici mogu ostaviti komentar | Uloguj se | Registruj se

METROPOLIS
 
 
Copyright © 2009-2012 OkoMode.com
sveok